top of page

Najaarsbemesting voor uw gazon?

De zomer is traditioneel een zware periode voor het gazon. Denk maar aan spelende kinderen, barbecues of andere feestjes in je tuin.

Daarom is het een goed idee om voor de winter uw gras en gazon een energieboost te geven. Dat is het principe van najaarsbemesting.

Is de herfst het goede moment?

De zomer is achter de rug, dus geen zware beproevingen meer voor uw gazon zoals hitte en droogte. De winter is er nog niet, dus vorst en water zijn nog even veraf.

De herfst is  het ideale seizoen om uw gazon te laten recupereren en zich te wapenen tegen de winter die eraan komt. Het gras krijgt de kans om sterker te worden en om kale plekken opnieuw dicht te laten groeien.

Wat doet najaarsbemesting precies?

Een krachtig gazon in de winter is de beste garantie op een sterk, fris en groen gazon in het voorjaar en de zomer.

Enerzijds werkt najaarsbemesting in op de wortels en het blad van het gras. Een mooier, groener blad en sterkere, diepere wortels zijn het resultaat.

Anderzijds begint in de herfst ook mos te groeien. De meststoffen van De Moller Zutendaal verhinderen ook de ontwikkeling van mos in uw gazon.

Wist u dat? U ook in de herfst kalk kan strooien? Dat doet u best na de najaarsbemesting. Lees hier meer over de werking van kalk in je gazon.

De Moller geeft advies op maat over bemesting!​

Ziet uw gazon er slap en afgeleefd uit? Halen de gele en bruine grassprieten het van de frisse, groene? Dan kan u ongetwijfeld bemestingsadvies voor uw gazon gebruiken. De Moller Zutendaal is gespecialiseerd in het bemesten van gazonnen. Op basis van uw input maken we een analyse wat er precies fout gaat met uw gazon of grasperk. Daarna bekijken we samen welke behandelingen en producten uw gras opnieuw groener maken dat het gras van de buurman.

Interesse in advies over uw gazon? Bel ons vandaag nog voor een afspraak of kom langs in de winkel aan de Kempenseweg in Zutendaal/Wiemesmeer.

CREATIVE EVENTS

De Moller Zutendaal
Vragen of bestellen?
Bel ons : 089/61.21.01
Brandhout in box of zak !
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
bottom of page