top of page
Large_Horse Master_HR.jpg
grasgroot.jpg

Gazon of weide kalken: waarom doe je het?

Kalk strooien op je gazon doe je om een zure bodem tegen te gaan. Een verzuurde grond heeft twee gevolgen:​

  • Je gras gaat minder snel voedingsstoffen opnemen en dus trager groeien. In het slechtste geval krijg je zelfs gele of bruine plekken in je gras.

  • Onkruid en vooral mossen groeien veel beter dan gras op een verzuurde bodem. Zo verandert je mooie grasveld al snel in een mostapijt.

Wanneer kalk strooien?

Kalk strooien kan best in het voorjaar, voor je start met bemesten. Als je grond erg verzuurd kan je in het najaar een extra behandeling voorzien. 

Traditioneel zijn de maanden februari en maart erg geschikt om kalk te strooien, maar veel hangt ook af van het weer. Zo is regenweer ideaal om kalk te strooien. De korrels lossen dan snel op en worden volledig opgenomen in de bodem.

Als de kalk helemaal opgelost is, mag je meststoffen beginnen te strooien.

Hoeveel kalk moet ik strooien?

Bij een licht verzuurde grond volstaat normaal 12,5 kilo kalk per 100m² gazon. Als je bodem erg zuur is kan je verdubbelen naar 25 kilo of eventueel de behandeling herhalen.

Als je nu voldoende kalk strooit zal het gras je meststoffen sneller en beter opnemen.

Nat weer? Ideaal om kalk te strooien!​

Bij De Moller Zutendaal kan je het hele jaar door terecht voor kalkkorrels om je gazon te kalken. Kalk is verkrijgbaar in zakken van 25 kilo. Zoals steeds is voor grote hoeveelheden levering aan huis mogelijk. Heb je kalk gestrooid en is hij helemaal opgelost? Dan kan je beginnen met meststoffen.

 

Ben je niet helemaal zeker wat je moet doen? Kom langs in de winkel en De Moller helpt je graag met professioneel, correct en deskundig advies. Dat zijn onze sterktes!

Bel ons vandaag nog om te bestellen of kom langs in de winkel aan de Kempenseweg in Zutendaal/Wiemesmeer.

CREATIVE EVENTS

De Moller Zutendaal
Vragen of bestellen?
Bel ons : 089/61.21.01
Brandhout in box of zak !
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
bottom of page