top of page
pindanetje, gaai, vlaamse gaai, tuinvogels, wintervoer

Vogels voederen in je tuin

De winter is de beste periode van het jaar om vogels te voeren. Er zijn dan weinig of geen insecten, alle bessen zijn verdwenen en door sneeuw en ijs is het extra moeilijk om zaden te vinden.​

Het is vroeg donker, dus hebben de vogels ook weinig tijd om voedsel te gaan zoeken. Bovendien is het in de winter erg koud en hebben vogels net dan extra energie nodig om zich warm te houden.

Hoe vogels voederen?

De beste periode om vogels bij te voederen is van december tot april. Natuulijk kan de winter ook vroeger komen of later beginnen, dan kan je de vogels in je tuin eerder of later voederen.

Er zijn heel wat soorten wintervoer beschikbaar voor de vogels in je tuin. Denk maar aan de bekende pindanetjes of mezenbollen.

Ook strooivoer is geschikt in de winter. Je kan dit gewoon op de grond strooien, best in de buurt van een haag of struik die als veilige plek kan dienen. Maak de voederplaats ook altijd sneeuwvrij.

Ook voederplanken of voederhuisjes zijn een goede investering. Zorg wel dat er geen katten bij kunnen. Anderhalve meter is een ideale hoogte.

Water niet vergeten?

Water is in de winter even belangrijk als voer voor je tuinvogels. Als het vriest, maak je dagelijks het drinkbakje leeg en zorg je voor vers water. Om bevriezen tegen te gaan kan je een beetje suiker toevoegen aan het water. Nooit zout toevoegen!

Je kan het drinkbakje ook de rest van het jaar buiten laten staan, dan zal het al snel veranderen in een vogelbad.

mezenbollen, mezen, tuinvogels, winter
Op zoek naar wintervoer of voederhuisjes in Zutendaal?

Bij De Moller Zutendaal kan je het hele jaar door terecht voor allerhande vogelvoer. In de winter zetten we ons gamma pindanetjes, mezenbollen en strooivoer natuurlijk extra in de kijker.

Kom binnen in de winkel en maak je keuze!

CREATIVE EVENTS

De Moller Zutendaal
Vragen of bestellen?
Bel ons : 089/61.21.01
Brandhout in box of zak !
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
bottom of page