top of page

Wat is strooizout? En wanneer gebruiken?

Strooizout, ook wel dooizout genoemd, is een dooimiddel. Dat betekent dat je door zout te strooien de dooitemperatuur van water gaat verlagen.

Het zout, meestal natriumchloride, gaat zich vermengen met de sneeuw of het ijs en zo pekel vormen. Pekel (eigenlijk zoutwater) heeft een veel lager vriespunt dan gewoon water en zo ga je dus ijsvorming tegen.

Wanneer zout strooien?

Het is verstandig om preventief te strooien, als er vriesweer of sneeuw wordt aangekondigd. Zo kom je 's ochtends niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals een gladde inrit of een bevroren stoep.

Helpt zout strooien bij sneeuw?

Best kan je eerst de sneeuw ruimen met een sneeuwschep of borstel. Dan blijft er meestal nog een dun, bevroren laagje achter dat je makkelijk kan smelten met strooizout.

Laat je niet verrassen door de eerste winterprik!

Bij De Moller Zutendaal kan je het hele jaar door terecht voor strooizout. Voor de particuliere klant zijn er zakjes van 25 kilo, maar je kan ook strooizout per pallet bestellen. Zoals steeds is voor grote hoeveelheden levering aan huis mogelijk. Naast strooizout heeft De Moller Zutendaal ook een uitgebreid gamma sneeuwscheppen en sneeuwschoppen, zowel in kunststof als metaal.

Bel ons vandaag nog om te bestellen of kom langs in de winkel aan de Kempenseweg in Zutendaal/Wiemesmeer.

CREATIVE EVENTS

De Moller Zutendaal
Vragen of bestellen?
Bel ons : 089/61.21.01
Brandhout in box of zak !
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
TOPKWALITEIT HOUTPELLETS
Klik hier !
bottom of page